Wichtige Ankündigung!

Ab Anfang 2024 beginnt der Abriss des Nachbarhotels Nehalennia. Das bedeutet, dass es ab diesem Datum in den nächsten 1,5 Jahren von Montag bis Freitag zu Abriss- und Baubeeinträchtigungen kommen wird. Auf diese Weise weisen wir Sie darauf hin, dass wir hierfür nicht verantwortlich sind und jede Reservierung daher auf Ihr eigenes Risiko erfolgt. Reklamationen sind daher unbegründet und eine Entschädigung wird daher nicht gezahlt.

muZEEum Vlissingen

Ga op avontuur en ontmoet zeeheld Michiel de Ruyter.

Zeeverhalen

Bij ons beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. Verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Zeeverhalen.
Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk, kleine en grote zeehelden. En jij? Hoe is jouw leven verbonden met een verhaal van de zee? Ontdek het in ons muZEEum. 

Leven aan boord

Het muZEEum heeft een van de grootste collecties voorwerpen afkomstig uit VOC-schepen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord. Luizenkammetjes, scheergerei en tandenborstels bijvoorbeeld vertellen over de hygiëne aan boord. Borden, bestek, bekers en flessen wijn (met de wijn er nog in!) laten zien wat de bemanning at en dronk. Er zijn zwaarden, zilveren en gouden munten. Dus stap aan boord en luister naar de verhalen. 

Rondleidingen, audiotour, speurtochten, spelletjes en kinderfeestjes

Neem deel aan één van de interessante rondleidingen in het Zeeuws maritiem muZEEum. Of doe de gratis audiotour langs de hoogtepunten van het muZEEum.
Boek een kinderfeestje. Speciale kindergidsen maken het muZEEum ook voor kinderen tot een echt avontuur. Voor kinderen zijn er verschillende speurtochten. Op de afdeling Avontuur en in De Kazematten zijn er spelletjes te doen.

Praktische informatie

Open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 
Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend. 
Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.
Volwassenen: € 10,50, kinderen 4 t/m 17 jaar € 5,-, kinderen tot 4 jaar gratis.
CJP 25 % korting.
Museumkaarthouders gratis.